1.1
Reitings: 1.1
Atsauksmes 72
Pievienot atsauksmi

Kontakti

Telefons
27855000
Adrese
Rīga, Kr. Valdemāra 20, LV-1010
Sūdzību gadījumā varat ziņot pārkāpumu Patērētāju tiesību aizsardzības centrs
Atsauksmes 72
1 ★  78% 2 5
rating 1 2019-10-17 Rit** Za kas***@gmail.com
Ļoti negatīva pieredze. Pasūtīju preci ar samaksu skaidrā naudā, piezvanīja un teica, ka skaidrā naudā nevarēs, jo kases aparāts nedarbojas, veicu apmaksu ar pārskaitījumu. Divas reizes atlika termiņu tad atzina, ka preci nevar piegādāt. Uzrakstīju iesniegumu par naudas atgriešanu, solīja atgriezt 10 dienu laikā, tad 10 darba dienu laikā, nauda joprojām nav atgriezta. Uz e-pastiem atbild reti, sazvanīt praktiski nav iespējams. Numurs: 011318
rating 1 2019-10-16 Jan** Smi**
Loti neprofisionāls 'kantoris' šī vārda vistiešākajā nozīmē. Pasūtījuma piegādi atlika vairākas reizes, turklāt par to neinformēja. Bija pašiem jāzvana un jājautā, Kas notiek? Kad būs? Vai būs vispār?...(sazvanīt arī bija gandrīz neiespējami un uz e-pastiem neatbild) Galu galā paši atzina, ka pasūtījumu nevarēs izpildīt un lai rakstam iesniegumu par naudas atgriešanu un atskaitīs atpakaļ 10 dienu laikā, kas, protams, nenotika... Ļoti neiesaku!!
rating 1 2019-10-15 Nic** Fom** und***@gmail.com
Заказ номер 011222. Оплаченный товар обещали доставить в срок от 7 до 10 дней, по прошествии этого времени сместили срок доставки ещё на 10 дней. В итоге товар так и не был доставлен, в это же время перестали отвечать на почту. Было подано заявление на отказ, деньги в течении 3 недель с момента подачи возвращены не были. Придется обращаться в PTAC для решения проблемы
Veikala atbilde
Уважаемый клиент. Мы отвечаем на все емайлы. От Вас последний емайл получен 26.09.2019. и на него Вам дан ответ. По поводу всего остального написанного - мы проверим соответствие Ваших слов действительности и обязательно решим проблему, если таковая есть. Со всеми нашими клиентами мы всегда решаем любые вопросы. С уважением, gipermarket.lv!
rating 1 2019-10-15 Ans** Gāl**
Neiesaku!!! Sazvanīt grūti. Daudz solījumi, bet saistības nepilda. Tirgo preces, kuras reāli paši zin, ka nav iespējams dabūt. Jālūdzas atpakaļ avansā samaksātā nauda. Neiesaku!!! Un identificēt mani nevajag, jo neesmu jūsu klients! Izniekots laiks un nervi!
Veikala atbilde
Paldies Tagad mēs zinām, ka jūs neesat mūsu klients. Kāpēc tad šeit jāraksta neprecīza informācija?
rating 3 2019-10-14 Ant** Pet** bmx***@gmail.com
Сделал заказ в этом магазине, выбрав оплату наличными. Связались со мной и сказали, что надо заплатить аванс и прислали счёт на всю стоимость заказа. Рискнул, оплатил. Никакого подтверждения об оплате не присылают. Узнаёшь что всё ок, только когда сам позвонишь. Доставка должна была быть 5-7 дней, пришло через 13, 2 раза меняли сроки доставки. Но всё же пришёл и всё нормально. Желаю наладить проблемы с доставкой. Спасибо!
rating 1 2019-10-10 Ден** Д fre***@gmail.com
Ужасный сервис. Берут деньги, а товар не доставляют.
Veikala atbilde
Здравствуйте! Представьтесь пожалуйста, чтобы мы могли помочь выяснить проблему и решить ее. Мы всегда выполняем взятые на себя обязательства. Если же, в редких случаях, не смогли выполнить доставку товара, то возвращаем деньги. Пожалуйста, напишите нам на info@gipermarket.lv и мы с радостью поможем Вам. С уважением, gipermarket.lv!
rating 1 2019-10-08 And** Pla** ara***@gmail.com
Augustā pasūtīju televizoru. Pēc divām nedēļām mēģināju sazināties ar viņiem, uz telefona zvaniem neatbildēja, uz e-pastu standarta atbilde - informācija nodota menedžerim, tuvākā laikā sazināsies. Tas tuvākais laiks tā arī nepienāca. Oktobra vidū pieprasīju naudas atgriešanu. Vēl nekas nav. Kad izdodas sazvanīt, atbild, ka informācija nodota grāmatvedībā, pāris dienu laikā būs, gaidiet. Cik ilgi gaidīt? Cik ilgi vēl melos? P.S. Pasūtījums 010971
rating 1 2019-10-01 Але** Еро** aje***@gmail.com
Это не магазин. 3 недели ждал товара - не дождался. Теперь 3 недели жду возврата денег - пока безрезультатно. На email вообще не отвечают, на телефон где-то 1 раз из 3. А когда отвечают, обещают выяснить в бухгалтерии и перезвонить - разумеется, ни разу не перезвонили. Каждый раз при разговоре получаю новое обещание, которое потом не выполняется. Не удивлюсь, если они и на этот отзыв оставят комментарий, что с коммуникацией у них всё нормально.
rating 5 2019-09-28 Adr** van Sin adr***@gmail.com
Dabūju savu telefonu. Iesaku šo veikalu :)) Piegāde ar Omniva. Tie, kuri novērtēja šo veikalu zemu, es neiesaku sūdzēties. Ja Jums neatnāca prece, kas bija paredzēts noteiktajā dienā, es ieteiktu piezvanīt veikalam un sarunāt vai pārjautāt pa telefonu par noteiktu preci.
rating 1 2019-09-27 gal***@inbox.lv
Trīs nedēļas gaidu piegādi,nesagaidu...Sola atgriezt naudu.Šaubīgs kantoris.Saziņa pa telefonu krieviski, raksta latviski ar kļūdām. Tracina...
Veikala atbilde
Labdien, Diemžēl nevaram Jūs identificēt kā klientu. Lūdzam sazināties ar mums epastā: info@gipermarket.lv , atsaucoties uz šo komentāru. Mums ir komunikācija ar visiem klientiem. Ar cienu, gipermarket.lv!
rating 1 2019-09-26 The** dzi***@gmail.com
Bezjēdzīgs kantoris. Uz epastiem par pasūtījumu neatbild, sazvanīt nav iespējams.
Veikala atbilde
Labdien, Diemžēl nevaram Jūs identificēt kā klientu. Lūdzam sazināties ar mums epastā: info@gipermarket.lv , atsaucoties uz šo komentāru. Mums ir komunikācija ar visiem klientiem. Ar cienu, gipermarket.lv!
rating 1 2019-09-25 sun***@inbox.lv
Sazvanīt nav iespējams vairāku dienu garumā!!! Rodas nedrošības sajūta veikt priekšapmaksu. PS Interesanti kādā valodā "Vārds GIPER nozīmē VAIRĀK"? Varbūt, ka ir domāts grieķu vārds "hyper", bet tad vārdam ir cita nozīme. Arī gipermarket.lv mājas lapas sadaļā "Par mūms" lietotā garumzīme liek aizdomāties ... Pieļauju, ka nākamā valodas pērle atvasināta no Hippopotamus amphibius būs e-veikals GIPPOTAMS :-)
Veikala atbilde
Labdien, Diemžēl nevaram Jūs identificēt kā klientu. Mēs uzskatām, ka Jūs esat konkurents. Mums ir komunikācija ar visiem klientiem. Ar cienu, gipermarket.lv!
rating 4 2019-09-25 Zon** Out for***@gmail.com
Хороший магазин
rating 1 2019-09-24 Jur** Čeh**
Neatdekvāti slikta attieksme pret klientem. Melo, ka preces piegāde kavējas/kļūdās/cilvēciskais faktors utt. Paši nezvana un telefonu arī neceļ. Izskatās pēc kārtējā mahinatoru iestādījuma, kas manipulē ar cilvēku naudu.
Veikala atbilde
Labdien, Diemžēl nevaram Jūs identificēt kā klientu, lai precizētu radušos situāciju. Mēs vienmēr zvana klientiem un vienmēr atrisina problēmas. Mēs lūdzam Jūs nemelot cilvēkiem. Mums ir komunikācija ar visiem klientiem. Ar cienu, gipermarket.lv!
rating 1 2019-09-14 red***@yandex.ru
В какой срок в вашем магазине происходит возврат денег ?
Veikala atbilde
С нашими клиентами у нас происходит прямая коммуникация по емайлу и телефону. Все наши клиенты получают от нас полную и исчерпывающую информацию о том как работает наш магазин. Отзывы - это не чат для консультаций конкурентов. И, конечно же, наша компания возвращает деньги в сроки оговоренные законодательством Латвии. И даже быстрее. С уважением, gipermarket.lv!
rating 5 2019-09-14 kra***@inbox.lv
Моя первая покупка в этом удивительном интернет-магазине и самые лучшие впечатления! Приятно удивило профессиональное обслуживание, широкий выбор качественных товаров, быстрая доставка и доступные цены. Рекомендую!
rating 5 2019-09-13 Vad** Pav**
Покупал тут ТВ, были сложности с доставкой, но магазин разрулил ситуацию очень корректно и оперативно. Рекомендую
rating 1 2019-09-13 Egi** Jur**
Pasūtīju televizoru! Televizoru noteiktajā termiņā(14 kalendārās dienās) nepiegādāja. Ļoti grūti sazvanīt! Sazvanot tiek solīts ,ka menedžeris atzvanīs divu stundu laikā, jo visi esot sapulcē! Protams neviens neatzvana! Nākamajās reizēs tiek minēts, ka ir ārkārtas situācija-nedarbojoties sistēma, tad prece muitā un solīta tūlītēja piegāde! Pēc atteikuma iesniegšanas sola, ka tūdaļ nauda tiks atgriezta,bet protams līdz šim vēl nekas nav atgriezts
Veikala atbilde
Labdien, Diemžēl nevaram Jūs identificēt kā klientu, lai precizētu radušos situāciju. Lūdzam sazināties ar mums epastā: info@gipermarket.lv , atsaucoties uz šo komentāru un norādot pasūtījuma numuru. Mēs vienmēr zvana klientiem un vienmēr atrisina problēmas. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Ar cienu, gipermarket.lv!
rating 1 2019-09-06 Val** Kni**
Pasūtīju preci, nepiegādāja 2 ned laikā, 3 ned. beigās pateica, ka nav pasūtītais modelis piedavāja citu. Bija ļoti grūti sazvanīt un kad izdevās sniedza neprecīzu informāciju.
Veikala atbilde
Labdien, Diemžēl nevaram Jūs identificēt kā klientu, lai precizētu radušos situāciju. Lūdzam sazināties ar mums epastā: info@gipermarket.lv , atsaucoties uz šo komentāru un norādot pasūtījuma numuru. Mēs vienmēr zvana klientiem un vienmēr atrisina problēmas. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Ar cienu, gipermarket.lv!
rating 5 2019-09-02 oa***@btv.lv
Всё получилось на "отлично": заказ, коммуникация, доставка. Мобильный телефон Xiaomi.
1234
Par mums Privātuma politika Reklāma Veikaliem Tops Atsauksmes par veikalu Pārtikas piegāde На русском