4.3
Reitings: 4.3
Atsauksmes 4`175
Pievienot atsauksmi

Kontakti

Telefons
+37163588024
E-pasts
info@1a.lv
Adrese
Mazā Rencēnu iela 1,Klientu centrs K Senukai OZOLS
Sūdzību gadījumā varat ziņot pārkāpumu Patērētāju tiesību aizsardzības centrs
Atsauksmes 4`175
1 ★ 4 5 ★  60%
rating 1 2016-12-27 Ann** Pal** ann***@inbox.lv
Pasūtīju preci 16.decembrī,pie preces apraksta bija rakstīts,ka preces ir noliktavā, un piegāde notiks 2 darba dienu laikā...tad atnāca paziņojums, ka Jūsu prece ir pasūtīta, un plānotais piegādes termiņš ir 21.decembris...Kad 22.decembrī piezvanīju uz veikalu, teica, ka atvedīs 23.decembrī...Līdz šodienai vēl joprojām nekas nav piegādāts...Šodien saka, ka atvedīs 29.decembrī...Briesmīga attieksme pret klientiem!Nekad vairs neizvēlēšos šo veikalu
Veikala atbilde
Sveiki, Anna. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi informēt pircēju par iespējamo kavēšanos ar pasūtījumu.
rating 1 2016-12-27 Ari** Vas** day***@inbox.lv
до 23 декабря заказ будет точно и ЕСЛИ СЛУЧИТСЯ ЧУДО (!!!) заказ придет 22 или 23 декабря. Магазин уже оперирует таким понятием,как чудо и уповает всецело на него, а не на логистику доставки товаров. Чуда мы не дождались. Ночью с 26 на 27 декабря получил письмо на почту и смс о том,что заказ отправлен. Рождество прошло без подарков, НЕ СОВЕТУЮ ЗАКАЗЫВАТЬ ТОВАРЫ В ЭТОМ МАГАЗИНЕ И САМ НЕ БУДУ!
Veikala atbilde
Добрый день, Арина. Очень извиняемся, что во время не информировали Вас. В предпраздничном ажиотаже количество заказов увеличилось много-кратно. К сожалению не были готовы к такому объему. В связи с большим количеством звонков клиентов, есть некоторые трудности, чтобы своевременно информировать клиентов о состоянии заказа. Надеемся на Ваше понимание и позитивное сотрудничество в дальнейшем.
rating 5 2016-12-26 Jan** Vai**
Paldies,tā turpināt!Veiksmīgu,radošu Jūsu kolektīvam nākošo 2017.gadu.
rating 5 2016-12-26 Vit** Pāv** vtl***@gmail.com
Labs,drošs veikals pasūtīju un laicīgi saņēmu pasūtījumu
rating 5 2016-12-26 jan***@inbox.lv
Вежливо-и точно выполнен заказ.
rating 1 2016-12-26 kas***@inbox.lv
Kārtējais neapmierinātais klients, kuram izbojāti Ziemassvetki. Prece pasūtīta tika 12. decembrī, bet vēlamo piegādes datumu norādiju kā 22. decembri, lai gan piegāde bija iespējama arī ātrāk. Veikalam bija 10 dienas laika preci piegādāt, bet ar to laikam bija par maz. Sūtijums nav pienācis vēl šodien, tas ir jau 26. decembris! Cilveki ļoti rēķinas ar piegādes datumu, īpaši pirms Ziemassvētkiem, bet 1a.lv tas nerūp pilnīgi noteikti! Sazvanī
Veikala atbilde
Sveiki. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 5 2016-12-25 Ans** Kla** sli***@gmail.com
Prece bij pasutita uz 22.decembri, bet kavejas. Sazvanijos ar veikalu, pateica ka busot tikai 27.datuma. Biju apbedinats un necereju uz ziemassvetkiem sanemt. Bet 23.decembri pienaca iszina, ka prece jau noraditaja pakomata.Paldies! Salaveca davana nonaca zem eglites savlaicigi. Laimigu un panakumiem bagatu nakamo gadu!!
rating 5 2016-12-25 Ale** Pet** ale***@inbox.lv
Оперативно получил информацию и приехал в офисс и получил товар!
rating 1 2016-12-25 Mār** Leg**
Prece tika pasūtīta 18. decembrī. Norādītais piegādes datums bija uz 23. decembri. Pasūtītas tika dāvanas bērniem uz Ziemassvētkiem, kautgan jau irn 25. decembris bet piegāde nav vikta līdz šim. Lieki piebilst, ka bērniem bija izbojāti Ziemassvētki.
Veikala atbilde
Sveiki, Mārtiņ. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 1 2016-12-25 Mad** Bēr**
Briesmīga attieksme pret klientu. Pasūtot bija rakstīts, ka vairākas preces ir jau noliktavā, pārējās saņemšu pēc pāris dienām. Aizbraucot uz saņemšanu, pēc šīm noteiktajām dienām, saņēmu tikai 3 preces un pārējās solīja tikai pēc nedēļas (neatvainojoties, tikai vieglprātīgi atbildot, ka vairākas preces noteikti šodien nesaņemšu) kas, protams, ievilkās vēl un vēl, saņēmu pēc mēneša. Nekad vairs !
Veikala atbilde
Sveiki, Madara. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 1 2016-12-25 Bro** Bri**/Pas**/
Pasūtīju preces laicīgi, ar domu, ka nebūs jāskraida pa veikaliem un jāstāv rindās. Vairākas reizes sazinājos ar epasta palīdzību ar viņiem, norādot, lai sūta tikai tās preces, kas noliktavā, galvenais lai līdz svētkiem atnāk. Ieeju šodien apskatīt pasūtījumu, skatos- plānotā piegāde 29.decembrus!Līdz tam bija solīts līdz svētkiem.Rezultātā man-Grutniecei būdamai būs jāstāv ne tādas vien rindas, kādas būtu stāvējusi labu laiku atpakaļ!
Veikala atbilde
Sveiki, Broņislava. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 1 2016-12-24 Pau** Lan**. kon***@gmail.com
Nekad mūža vairs neko nepasūtīšu neko no šī internetveikala, pasūtiju visiem dāvanas uz Ziemassvētkiem jau laicigi, 2. decembrī, un vel līdz šim nav atnākušas. cūcība.. katru reizi zvanot, atbilde bij- prece sagatavota ceļam. nav jau ta Latvija tik liela, lai neatsutitu 3 nedēļu laika! Paldies jums! Navienam neieteiktu šo internetveikalu!
Veikala atbilde
Sveiki, Paula. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 1 2016-12-24 Mik** Met** mik***@gmail.com
Pasūtīju sievai smaržas 09.12 ar domu ka līdz svētkiem vēl trīs nedēļas,visam jābūt labi.Bet še Tev!Šodien ir 24.12 un smaržu kā nav,tā nav!Saprotams,ka ir svētku laiks,kas ir darba pilns,bet varbūt nevajag mānīt cilvēkus un pazvanīt,izstāstīt ka to nav iespējams izdarīt,tad vismaz ir iespēja meklēt alternatīvu.Neiesaku šo interneta veikalu,esmu iepircies 220.lv vienmēr viss ir bijis vislabakajā kartība. 1A tāds kaktu kantoris vien sanak!
Veikala atbilde
Sveiki, Mikus. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 1 2016-12-24 Elī** Sel** sel***@inbox.lv
Ja būtu mīnus 5 zvaigznes, liktu arī tās.. Kā interneta veikals www.1a.lv izcūkoja (nu labi, pamatīgi sabojāja) šos Ziemassvētkus. Dāvanu nepiegādāja apsolītajā laikā (kas norādīts pirkuma apstiprinājumā), 2 dienas nebija sazvanāmi nekādi, 24.datumā beidzot izdevās sazvanīt, šie bez jebkādas vainas sajūtas paziņo, ka preci neesot izsūtījuši un tā būšot tikai 29.datumā. Ne ziņoja iepriekš, ne atvainojās, ne grasījās kaut kā risināt problēmu.
Veikala atbilde
Sveiki, Elīna. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 5 2016-12-24 Ilz** Zun**
Ļoti atsaucīgi veikala darbinieki! Manu brāķa printeri bez maksas aizveda kurjerpasts. tagad gaidu vietā jaunu lāzerprinteri. Ticu, ka ilgi nebūs jāgaida. Priecīgus svētkus visiem internetveikala 1a.lv darbiniekiem!
rating 5 2016-12-23 Din** Dek** din***@inbox.lv
Lielisks serviss,paldies!
rating 5 2016-12-23 And** Ece** fir***@inbox.lv
Labs darbs
rating 1 2016-12-23 Ald** Nei**
Biju pasūtījis smaržas, kuras pirms svētkiem 23.12 solīja piegādāt pēc plkst 19.00, protams uzzvanot un jautājot: kur ir? Atbilde: "diemžēl atvainojamies" Manuprāt normāls serviss būtu tāds, kas paziņotu jau iepriekš, ka nav iespējams piegādāt, bet šeit pats piezvanot noskaidroju- h..i Tev. Nezinu kāpēc šis interneta veikals ir tik augstu vērtēts...
Veikala atbilde
Sveiki. Ļoti atvainojamies par radušos situāciju ar Jūsu pasūtījuma aizkavēšanos, diemžēl noliktavas tehnisku iemeslu dēļ sūtījumu piegāde, kuri ir rindā uz uzsūtīšanu būs iespējama orientējoši uz 03.01 - 04.01 datumu. Ļoti liela ienākošo zvanu, e-pastu daudzuma dēļ, diemžēl, ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt un laicīgi saņemt atbildes uz e-pastiem.
rating 5 2016-12-23 Vik** Kat** vkt***@tvnet.lv
Labākais veikals
rating 1 2016-12-23 __A**
Solīja preces piegādāt līdz 23.decembrim (pasūtījums 10 dienas iepriekš veikts), taču, kad šis datums pienācis, preču nav, neceļ telefonu, neatbild ne Viedlācis, ne uz e-pastu. Priecīgus svētkus, tā teikt :(((
Veikala atbilde
Sveiki. Ļoti atvainojamies par to, ka laicīgi neinformējām par kavēšanos ar pasūtījuma izpildi, šajā Pirmssvētku laikā pasūtījumu skaits ir vairākkāršojies, kā arī pircēju zvanu skaits ir krietni vairākkāršojies, tāpēc ir zināmas sarežģītības mūs sazvanīt, kā arī laicīgi informēt pircēju par iespējamo kavēšanos ar pasūtījumu. Ceram uz Jūsu sapratni šajā situācijā un pozitīvu sadarbību nākotnē.
949596979899
Par mums Privātuma politika Reklāma Veikaliem Tops Atsauksmes par veikalu Pārtikas piegāde На русском